• Australian (ASX) Stock Market Forum

Hello and welcome to Aussie Stock Forums!

To gain full access you must register. Registration is free and takes only a few seconds to complete.

Already a member? Log in here.

ASF Website Redesign

Discussion in 'Announcements and Site News' started by Joe Blow, Apr 18, 2016.

sentifi.com

Aussie Stock Forum Sentifi Top themes and market attention on:

  1. Joe Blow

    Joe Blow Administrator Staff Member

    Posts:
    9,368
    Likes Received:
    1,231
    Joined:
    May 28, 2004
    Everything is back to normal now. :)
     
    Modest, PZ99 and explod like this.
  2. pixel

    pixel DIY Trader

    Posts:
    5,359
    Likes Received:
    319
    Joined:
    Feb 3, 2010
    Since Firefox 59.0, code-named "Quantum", the Competition Leaderboard is only showing the first place.
    It's not ASF's fault, I might add. I have found cases where other sites won't show anything; on one or two occasions, attempts to open a new page have even sent Windows into what looked like endless loops trying to find something on my HDD that didn't seem to exist.
    Has anybody else had a similar experience? Maybe even found a solution?

    ASF Comp.png
     
  3. Joe Blow

    Joe Blow Administrator Staff Member

    Posts:
    9,368
    Likes Received:
    1,231
    Joined:
    May 28, 2004
    Hi Pixel, I'm using Firefox 59.0 and I'm seeing the complete stock tipping competition leaderboard. Do you have an alternative device such as a laptop you can double check this issue with?

    Anyone else experiencing the same issue as Pixel?
     
  4. pixel

    pixel DIY Trader

    Posts:
    5,359
    Likes Received:
    319
    Joined:
    Feb 3, 2010
    Thanks, Joe, for the quick reply.
    It's a pity: no, I no longer have a second computer. My only backup is an Android.

    What I do notice though: Firefox is one of only a few apps using GPU0 - 3D
    In some cases, I have found that swiping the mouse cursor over blank spaces will show some of the missing graphic and text. So, that is possibly a track worth investigating.

    GPU0.png
    Weird ...
     
  5. Cam019

    Cam019

    Posts:
    360
    Likes Received:
    246
    Joined:
    Aug 2, 2016
    No problems here, although I am using Google Chrome. What is a shock though is seeing myself in 3rd (now 4th place). Who would have thought I could pick a stock with a positive monthly return! :laugh::laugh: (I've probably spoken too soon)
     
  6. pixel

    pixel DIY Trader

    Posts:
    5,359
    Likes Received:
    319
    Joined:
    Feb 3, 2010
    Now, mine is also back to normal. Weird...



    ASF Comp.png

    I'll probably have to restore Windoze back to the before the change.
     
    Joe Blow likes this.
  7. pixel

    pixel DIY Trader

    Posts:
    5,359
    Likes Received:
    319
    Joined:
    Feb 3, 2010
    At last!
    I found a remedy, albeit not the cause:
    If a page fails to display text, Ctrl + or Ctrl - will fix the problem. It seems that the new Firefox has only a limited set of font sizes built-in. Even while typing this, I can make the text disappear by attempting to make it smaller (Ctrl -) or larger (Ctrl +).
    Problem solvered :p
     
    explod likes this.
  8. Joe Blow

    Joe Blow Administrator Staff Member

    Posts:
    9,368
    Likes Received:
    1,231
    Joined:
    May 28, 2004
    I've recently added some additional functionality so that this now hopefully works for everyone. You may have noticed that there are tabs now when you click on "New Posts" so you can access a variety of new content. These all default to the "New" rather than "Recent" view where only threads with posts in them that you haven't read are listed. However, over on the right just above where it says "Last Post" you will notice a "Recent Posts and Threads" link that when clicked will switch to the "Recent" view where all threads, irrespective of whether you have read them or not, are displayed. To switch back to "New" just click on the tab again.

    All the four tabs have this link over on the right so you can easily switch between "New" and "Recent" views of each content type.

    Hope that makes things easier. If you have any questions, just let me know.

    screenshot-www.aussiestockforums.com-2018-05-17-19-40-49.png
     
    Last edited: May 17, 2018
    PZ99 and noirua like this.
  9. PZ99

    PZ99 ( ͡° ͜ʖ ͡°)

    Posts:
    2,175
    Likes Received:
    863
    Joined:
    May 13, 2015
    Thanks Joe...

    There's my button right there :D

    as.jpg
     
    Joe Blow likes this.
  10. Zaxon

    Zaxon The voice of reason

    Posts:
    752
    Likes Received:
    759
    Joined:
    Aug 5, 2011
    @Joe Blow I've noticed that theupload_2019-5-19_21-48-52.png is only available right at the end of the page. Is it possible to add that link also to the top? If you decide on a particular occasion, that you're going to read all messages, there's a lot of page up / page downs to toggle this.
     
  11. Joe Blow

    Joe Blow Administrator Staff Member

    Posts:
    9,368
    Likes Received:
    1,231
    Joined:
    May 28, 2004
    This isn't a feature of the software by default. However it may be possible to achieve something with some custom coding. I'll look into it this week.
     
    Zaxon likes this.
  12. Zaxon

    Zaxon The voice of reason

    Posts:
    752
    Likes Received:
    759
    Joined:
    Aug 5, 2011
    @Joe Blow I thought you were suppressing general chat from the main page? I'm not concerned about it personally, but I thought you'd taken to the decision to suppress non finance posts from the home page.

    upload_2019-11-14_21-37-36.png
     
  13. Joe Blow

    Joe Blow Administrator Staff Member

    Posts:
    9,368
    Likes Received:
    1,231
    Joined:
    May 28, 2004
    Unfortunately I'm unable to exclude specific forums from that particular widget, so it will continue to display General Chat threads. General Chat is excluded from most other places.

    Once I can afford it I'll be upgrading to the new version of this forum software, so the front page will be changing. Not sure exactly when this will be happening but it shouldn't be too far away.
     
    qldfrog and Zaxon like this.
  14. qldfrog

    qldfrog

    Posts:
    3,065
    Likes Received:
    1,358
    Joined:
    Jun 8, 2008
    Joe, i am overall very happy with the site as is, except for the fact that my inputs are terribly mangled when i i e my phone..see here the i i e where i typed use.
    This does not happen from the laptop nor if using the phone in any other messenger wechat whatever apps
    Seems to be a combinaison of auto correct, word suggestion and edition window.it is quasi impossible for me to correct existing text for example
    If i try to move the cursor into previous entry text, it usually appears but the delete removes in another location and any new entry is mangled.it is abysmal and the result....
    My first language is not english but believe me, this is not my standard
    I use chrome on Android phone, Huawei..probably the Chinese Government spying on my entries...
    I seem to be the only one affected so i i carry on..see just here...:(
     
  15. Joe Blow

    Joe Blow Administrator Staff Member

    Posts:
    9,368
    Likes Received:
    1,231
    Joined:
    May 28, 2004
    I struggle with posting from a mobile device as well frog. In fact, I rarely do it. I almost always post from a Desktop PC or a laptop. I just find a full keyboard easier to use. Using the tiny keyboard on a mobile device gives me too many fat finger moments and is endlessly frustrating.
     
    qldfrog and SirRumpole like this.
  16. bigdog

    bigdog Retired

    Posts:
    5,839
    Likes Received:
    1,215
    Joined:
    Jul 19, 2006
    Joe what are your thoughts on poster declaring interest in posting for company!

    upload_2019-11-15_10-48-4.png
     
  17. Joe Blow

    Joe Blow Administrator Staff Member

    Posts:
    9,368
    Likes Received:
    1,231
    Joined:
    May 28, 2004
    Anyone who has an interest in a company they post about, should disclose that fact. All they need to do is post "I hold" in one of their posts. If that interest ceases then they should indicate that they have sold or no longer hold.

    The issue I have with a feature like the one you have posted a screenshot of is that people can deliberately not tell the truth. Who will ever check if they have lied? Nobody. Silence is less misleading than a lie.

    Those reading posts in stock threads should assume that those posting have an interest in the company being discussed. They may not, but until they disclose that they do not hold an interest then it should be assumed that they do.
     
  18. SirRumpole

    SirRumpole

    Posts:
    12,844
    Likes Received:
    2,387
    Joined:
    Mar 26, 2014
    My tablet has voice recognition which I've found to be quite accurate.
     
    qldfrog and Joe Blow like this.
  19. rnr

    rnr

    Posts:
    447
    Likes Received:
    162
    Joined:
    Jul 1, 2007
    That's interesting that you say that Joe as I do not hold any shares (either personally or through related entities) where I have posted a chart in an ASX equity thread.
    These charts come to my attention through the development of EOD or EOW database scans and as such I post them up for the benefit of the Forum members in an endeavor to provoke some discussion on the equity concerned.

    Cheers,
    Rob
     
  20. qldfrog

    qldfrog

    Posts:
    3,065
    Likes Received:
    1,358
    Joined:
    Jun 8, 2008
    Problem is not the actual typing for me, i spend my life typing in wechat with my chinese startup
    it is the auto replacement mixed with i i thi a wrong signal as per where the entry character is..see just now i definitively did not type" i space i spacethi", i typed " i think"

    Anyway does not matter, i changed phone keyboard and same behaviour..very weird
     
Loading...

Share This Page