• Australian (ASX) Stock Market Forum

Hello and welcome to Aussie Stock Forums!

To gain full access you must register. Registration is free and takes only a few seconds to complete.

Already a member? Log in here.

Amibroker help

Discussion in 'Software and Data' started by jasoni, Dec 21, 2006.

  1. jasoni

    jasoni

    Posts:
    20
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 20, 2006
    Hi all,

    Im 25, have some money put away for share trading, have about 5K so far, but working on that every month..
    I have a copy of Amibroker (registered) and have been playing with it tonight, I have imported the ASX codes into the database (from a script I found on this site).. But how do I import the charting information, everytime I open a code eg NWX, it says not enough data available, or something like that. I just need to know what the best/easiest way to import the data into AB?

    Cheers,
    Jase
     
  2. SevenFX

    SevenFX

    Posts:
    1,202
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 20, 2006
    Re: Short introduction

    Hi & Welcome to ASF.

    I don't know enough about this subject to help you, buy as a suggestion you may want to get the mods to change the Thread Title to something more approciate to get the attention it deserves...


    Try this Link to Contact Moderators (Mods)
    https://www.aussiestockforums.com/forums/sendmessage.php

    Cheers
    SevenFX
     
  3. kaveman

    kaveman

    Posts:
    173
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jul 11, 2005
    Sounds like you loaded the ticker symbols into AB. Now you need to get the price data and import it
    Do a search as I believe data suppliers have been discussed
     
  4. stonedpirate

    stonedpirate

    Posts:
    10
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 28, 2010
    Anyone here use Amibroker?

    Hi,

    I have aquired 6 years worth of tick data of EUR/USD but the text file is 2.2GB.

    When i try to import it into amibroker, the program just hangs then after about half an hour i can use the program but the symbol contains no data.

    Any help would be appreciated.

    Thanks
     
  5. Gringotts Bank

    Gringotts Bank

    Posts:
    5,790
    Likes Received:
    139
    Joined:
    Jun 30, 2007
    stoned, You need to break the data into much, much smaller chunks, and feed each of them in separately. If it appears to hang, just give it time and try not to switch windows around while AB is importing. It can often look like it's hung when its' not.

    Jasoni, AB won't show any chart info until it has >3 days worth of data. Type some in manually for one symbol to make sure everything is ok. symbol > quote editor > type in manually for 3 days of data.
     
  6. krampster4

    krampster4

    Posts:
    2
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 10, 2012
    New to Amibroker, the market and ASF: Can someone help me out?

    Hey guys, I just got Amibroker and I am wondering abut a few things. Mainly, why is there no AUS data? Do I have to download a plugin to receive Australian charts? Also, I now it is quite a complex program, however how difficult is it to simply use it to recognise candlestick chart patterns? I want to use a similair system to that of Allan Hulls. Lastly, are there any essential add ons I should be downloading? Thanks guys.
     
  7. trash

    trash

    Posts:
    407
    Likes Received:
    10
    Joined:
    Mar 31, 2012
    Re: New to Amibroker, the market and ASF: Can someone help me out?

    Download the zip file including symbols with classifications and a format file from here
    http://www.datafilehost.com/download-02611c29.html

    Add the following line to the import.types file to befound in the Formats folder (use notepad to edit the file): Aussie (*.csv)|*.csv|Aussie.format

    Copy the Aussie.format file of the zip archive to the Formats folder of Amibroker

    Start Amibroker and create a data base.Then go to File > Import Ascii and choose file format "Aussie (*.csv)", browse to the "Aussie Stocks.csv" file and import it. Now you have some 1460 Aussie stocks. Start Amiquote and start downloading from Yahoo.
     
  8. trash

    trash

    Posts:
    407
    Likes Received:
    10
    Joined:
    Mar 31, 2012
    Re: New to Amibroker, the market and ASF: Can someone help me out?

    In regards to candlestick pattern ... I'm not a friend of it. IMO, it's junk. But there are some AFLs floating around the net. Search at Amibroker's library or at WiseStockTrader.com
     
  9. trash

    trash

    Posts:
    407
    Likes Received:
    10
    Joined:
    Mar 31, 2012
    Re: New to Amibroker, the market and ASF: Can someone help me out?

    There are but don't know what you are looking for.
     
  10. krampster4

    krampster4

    Posts:
    2
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 10, 2012
    Re: New to Amibroker, the market and ASF: Can someone help me out?

    Thanks for the help mate.
     
  11. alexonline

    alexonline

    Posts:
    15
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 11, 2013
    Amibroker for the love of God please help me!!!!

    Can someone please help me.

    My charts are squashed. I trade gaps ( US stocks ) and I can't even compare the bars because they are so small. I my indicatos make it worse.please.jpg

    not even the dates are aligned correctly.

    I know you guys have a good understanding, can you please tell me how to fix it.
     
  12. trash

    trash

    Posts:
    407
    Likes Received:
    10
    Joined:
    Mar 31, 2012
    styleNoRescale needed be added probably.

    Date alignment?

    BTW you seem to use a very outdated version, 5.2 or 5.30. Around five to six years old.
    You sound pretty new https://www.aussiestockforums.com/forums/showthread.php?t=28215&p=819408#post819408
    New to it but using old version? Downloaded old version from warez sites? Maybe some cracker even tried to hack code of the setup file which could be another reason for that view.
     
  13. Wysiwyg

    Wysiwyg Everyone wants money

    Posts:
    8,325
    Likes Received:
    215
    Joined:
    Aug 8, 2006
    Re: Amibroker for the love of God please help me!!!!

    Just looked at the chart and it looks similar to when I first start feeding data from MT4 to Amibroker. There is no backfill and if there is a large drop in price with no fill in between the the bars are compressed to fit on the screen. Try scrolling your chart so that sharp price drop is off screen. Candle size should become normal.
     
  14. Wysiwyg

    Wysiwyg Everyone wants money

    Posts:
    8,325
    Likes Received:
    215
    Joined:
    Aug 8, 2006
    See I just took a screen shot with last data collected on 10/04/2014 EURUSD and present time (check time top of chart)There is a big gap between price which I have set to 5min. period.

    Untitled.png
     
  15. trash

    trash

    Posts:
    407
    Likes Received:
    10
    Joined:
    Mar 31, 2012
    Re: Amibroker for the love of God please help me!!!!

    It is most probably because of the two blue and red lines. He should just add styleNoRescale. Or it's some other hidden code causing it that needs no rescale added. He should just post the plotting code. Simple as that. Also you can use price axis to manually change size. Take a look here http://www.traderji.com/amibroker/87532-help-me-ami.html#post813538 If you want to go back to original then just double click the price axis.

    As for MT4 and backfill. It is pretty simple also. Create a multi symbol export script in MQL and create an import script or app in AB. Backfill solved if using DDE plugin.
     
  16. JoshuaJ

    JoshuaJ

    Posts:
    12
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 8, 2012
    Amibroker Please help me??????????????????????????

    I am really disappointed I cannot see my indicator displayed on a 2min chart(dmi Indicator).

    newpic.jpg

    It does not work on a 2min chart(and sometimes it does) , but anything above 2min works!

    I've tried adjusting the backfill and days displayed but it still won't work.

    please can you help me with this small problem, it would mean the world to me.

    Thanks.



    and this is the code if needed.

    //Dynamic Momentum Index Tushar Chande Translated to AFL by Jayson Casavant
    //Cmo5 formula
    CMO5_1=Sum( IIf( C > Ref( C, -1 ) , ( C - Ref( C ,-1 ) ) ,0 ) ,5 ) ;
    CMO5_2=Sum( IIf( C < Ref( C ,-1 ) , ( Ref( C ,-1 ) - C ) ,0 ) ,5 );
    CMO5=DEMA(100 * Nz(( CMO5_1 -CMO5_2) /( CMO5_1+CMO5_2)),3);

    //Cmo10 formula
    CMO10_1=Sum( IIf( C > Ref( C, -1 ) , ( C - Ref( C ,-1 ) ) ,0 ) ,10 ) ;
    CMO10_2=Sum( IIf( C < Ref( C ,-1 ) , ( Ref( C ,-1 ) - C ) ,0 ) ,10 );
    CMO10=DEMA(100 * Nz(( CMO10_1 -CMO10_2) /( CMO10_1+CMO10_2)),3);

    //Cmo20 formula
    CMO20_1=Sum( IIf( C > Ref( C, -1 ) , ( C - Ref( C ,-1 ) ) ,0 ) ,20 ) ;
    CMO20_2=Sum( IIf( C < Ref( C ,-1 ) , ( Ref( C ,-1 ) - C ) ,0 ) ,20 );
    CMO20=DEMA(100 * Nz(( CMO20_1 -CMO20_2) /( CMO20_1+CMO20_2)),3);

    // dmi formula
    dmi=((StDev(C,5)* CMO5)+(StDev(C,10)* CMO10)+(StDev(C,20)*
    CMO20))/(StDev(C,5)+StDev(C,10)+StDev(C,20));
    pds=Param("Smoothing",3,1,10,1);
    pds1=Param("Trigger Line",5,1,10,1);

    Plot(EMA(dmi,pds),"Dynamic Momentum Index",colorWhite,1);
    Plot(MA(dmi,pds1),"trigger",colorYellow,1);

    Buy=Cross(EMA(dmi,pds),MA(dmi,pds1));
    Sell=Cross(MA(dmi,pds1),EMA(dmi,pds));
    PlotShapes(IIf(Buy,shapeUpArrow,shapeNone) ,colorBrightGreen);
    PlotShapes(IIf(Sell,shapeDownArrow,shapeNone),colorRed);
    PlotGrid(70,colorRed);
    PlotGrid(30,colorBrightGreen);
     
  17. trash

    trash

    Posts:
    407
    Likes Received:
    10
    Joined:
    Mar 31, 2012
    Not sure what you are doing but working fine here

    image.png
     

    Attached Files:

  18. trash

    trash

    Posts:
    407
    Likes Received:
    10
    Joined:
    Mar 31, 2012
    BTW the code you have posted can be coded much more elegantly. And it will output the same as in my upper picture.

    Here is my version.

    Code:
    //Dynamic Momentum Index Tushar Chande Translated to AFL by trash
    // https://www.aussiestockforums.com/forums/showthread.php?t=5376&p=826740#post826740
    
    upcond = IIf( ROC( C, 1 ) > 0, C - Ref( C , -1 ), 0 );
    dncond = IIf( ROC( C, 1 ) < 0, Ref( C , -1 ) - C, 0 );
    
    //CMO formula
    sum1 = 0;
    sum2 = 0;
    for ( i = 5; i <= 20; i = i + 5 )
    {
        CMO_1 = Sum( upcond, i );
        CMO_2 = Sum( dncond, i );
         
        if( i != 15 )
        {
            sum1 += StDev( C, i ) * DEMA( 100 * Nz( ( CMO_1 - CMO_2 ) / ( CMO_1 + CMO_2 ) ), 3 );
            sum2 += StDev( C, i );   
        } 
    }
    
    dmi = sum1 / sum2;
    
    pds = Param( "Smoothing", 3, 1, 10, 1 );
    pds1 = Param( "Trigger Line", 5, 1, 10, 1 );
    
    _MA = MA( dmi, pds1 );
    _EMA = EMA( dmi, pds );
    
    Plot( _EMA, "Dynamic Momentum Index", colorWhite, 1 );
    Plot( _MA, "trigger", colorYellow, 1 );
    
    Buy = Cross( _EMA, _MA );
    Sell = Cross( _MA, _EMA );
    
    PlotShapes( IIf( Buy, shapeUpArrow, shapeNone ), colorBrightGreen );
    PlotShapes( IIf( Sell, shapeDownArrow, shapeNone ), colorRed );
    PlotGrid( 70, colorRed );
    PlotGrid( 30, colorBrightGreen );
     
  19. trash

    trash

    Posts:
    407
    Likes Received:
    10
    Joined:
    Mar 31, 2012
    BTW, are you the same guy? JoshuaJelic == alexonline?
     
  20. Joe Blow

    Joe Blow Administrator Staff Member

    Posts:
    5,387
    Likes Received:
    478
    Joined:
    May 28, 2004
    I would like to know this too. I'm getting alerts that these two accounts are being operated from the same internet connection. JoshuaJelic/alexonline could you please confirm one way or the other what the situation is?

    Thanks!
     
Loading...

Share This Page